Evolutionaire voedingsleer / levensstijl en osteopathie | 2021

Aeroparc Gilze-Rijen
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Robert de Vos DO

€ 625,00

Totaal

Module 1

27 mei 2021 t/m 28 mei 2021
09:00 - 17:30

Module 2

11 jun 2021 t/m 11 jun 2021
09:00 - 17:00

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Accreditatie

Accreditatie NRO
14 uur / 21 punten
#399185
Accreditatie NOF
21 uur / 21 punten
#0
Accreditatie GNRPO
14 uur / 14 punten
#399191

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

Op 27 en 28 mei 2021 organiseert Panta Rhei wederom de  tweedaagse bijscholing : “Evolutionaire geneeskunde, voeding vanuit evolutionair perspectief”. Op vrijdag 11 juni 2021 volgt dan de terugkomdag.

Welvaartsziekten trekken een steeds zwaardere wissel op onze economie en levenskwaliteit. De exploderende ziektelast kan slechts ten dele worden verklaard door de vergrijzing. Zijn mensen voorbestemd om chronisch ziek te worden? Een groeiende groep artsen en wetenschappers veronderstelt dat de ‘westerse’ ziekten voornamelijk worden veroorzaakt door een mismatch tussen onze huidige leefstijl en de leefomstandigheden waarin wij evolueerden.

Het klachtenpatroon waarmee cliënten aankloppen bij een osteopaat is zeer divers en vaak van chronische aard.

Als osteopaat richten we onze klinische blik zo breed mogelijk om de verschillende factoren te onderkennen die een relatie kunnen hebben met het klachtenpatroon en de gevonden disfuncties.

Hoewel manuele therapie de basis is van ons therapeutisch handelen is voeding en de verdieping hierin een zeer mooie aanvulling op ons behandelpalet.

 

Voedingsleer plaatsen in de complete ontwikkelingsspanne van de mens geeft verhelderende inzichten en duidelijke resultaten in gezondheidswinst. Een osteopaat zal wanneer hij deze processen begrijpt beter inzien waarom cliënten klachten hebben gekregen en kunnen blijven steken in hun genezingsproces.

De meest recente inzichten en onderzoeken komen in deze bijscholing aanbod.

Buiten de verdiepende cursusinhoud krijgt u in deze cursus praktische voedingsadviezen voor uw cliënten ,templates , artikelen en  links aangereikt , zo kunt u in korte tijd professionele informatie geven aan uw cliënt om zo maximaal mogelijk te ondersteunen.

De cursus wordt gegeven door Robert de Vos osteopaat D.O –M.R.O , KPNI  en  I. van Schaik-Weitis, Diëtiste en  KPNI therapeut.

Robert de Vos is mede-oprichter van de ancestralhealth stichting Nederland, een organisatie die zich inzet voor het uitbreiden van evolutionaire geneeskunde in Nederland.

Buiten zijn werk als osteopaat is hij betrokken bij diverse projecten en onderzoeken op het gebied van chronische ziekten en voeding.

Quote van Dr. R Kuipers uit zijn proefschrift:

“De criteria voor een optimale nutriënten inname via randomised controlled trials (RCT) met zowel een enkele nutriënt als enkel eindpunt heeft grote tekortkomingen. Dit soortonderzoek is doorgaans gebaseerd op slecht onderzochte dosis-effect relaties en negeren vaak meerdere nutriënt interacties en metabole interrelaties. De nutritionele balans waaronder ons genoom is geëvolueerd is praktisch onmogelijk te bepalen wanneer men het heersende paradigma van “evidence-based medicine” hierop toepast.

Nutritioneel onderzoek heeft eerder een organisatorische sjabloon nodig dat zich focust op homeostasie.

Een sjabloon als deze kan worden gedestilleerd uit onderzoek en reconstructie van paleolithische diëten. De compositie van paleolithische diëten kan worden afgeleid uit zeer veel wetenschappelijke disciplines zoals biologie, archeologie, antropologie, vergelijkende anatomie, genetica en humane voedingswetenschappen.“

Cursuslocatie