Masterclass ‘ Verbindend spelen in praktijk en thuis’ met Nele Flamang

Aeroparc Gilze-Rijen
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Nele Flamang

€ 175,00

Totaal

Cursus

11 jun t/m 11 jun
09:00 - 16:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

Als logopediste, Aware Parenting instructeur en als moeder heeft Nele Flamang een missie om haar kennis en inzichten rond ‘verbindend spelen’ zo veel mogelijk door te geven. Via verbindend spel kunnen we gemakkelijker tot verbinding komen met kinderen, samenwerking bevorderen en hun natuurlijke herstelmechanismen ondersteunen.

In de voormiddag van deze opleidingsdag neemt Nele je mee doorheen de inzichten vanuit het ‘Aware Parenting paradigma’ (grondlegger Aletha Solter). Je wordt ondergedompeld in het helende effect van huilen, spelen en lachen. De focus wordt op verbindend spelen gelegd en je maakt kennis met de verschillende soorten spel (machtsomkeerspel, regressiespel, scheidingsspel, nonsensspel enz) aan de hand van theorie en videofragmenten.

In de namiddag wordt gepoogd om een vertaling vanuit deze inzichten te maken naar mogelijkheden en voordelen in de praktijk voor osteopaten. Aan het einde van deze opleidingsdag vertrek je met een nieuwe dosis informatie en inspiratie en weet je hoe je spel als taal kan inzetten. Er is ruimte voor interactie, brainstorm, vragen en bedenkingen.

 

Anja Caers over Nele Flamang; 

“Kinderen hebben een ongelooflijk krachtig zelfherstellend vermogen. Dat zien we als osteopaat elke dag en het is prachtig om te zien hoe we dit homeostatisch proces te kunnen aanspreken door het lichaam vrij te maken van blokkades.Maar vaak zijn er ook opgestapelde spanningen in het lichaam aanwezig die niet meteen een fysieke oorzaak hebben. Toch kunnen ze fysieke klachten geven als buikpijn, constipatie, stotteren, onrust, slaapproblemen,…

  • Hoe kan je dit herkennen?
  • Welke manieren en vormen van verbindend spel kan je gebruiken om deze spanningen los te laten?
  • Hoe kan je verbindend spel gebruiken om minder angst/meer medewerking te krijgen in je praktijk?
  • Wat is ontladingshuilen en hoe kan je hiermee omgaan?

 Nele Flamang is moeder van 2, logopediste en auteur van ‘Als je van spelen leren kan’. Maar vooral: Nele is een juweeltje (valt het op dat ik fan ben?)

Een  workshop met haar zal je niet alleen als osteopaat fijne tools geven ( (denk aan angstige kindjes die niet op de bank willen liggen of moeite hebben met aangeraakt te worden), maar ook fantastische inzichten geven als ouder om bij je eigen kinderen de druk van de ketel te halen op een speelse manier.

 

Cursuslocatie