3 daagse cursus: Integratie werkingsmechanismen evolutionaire voedingsleer 2020, level 2

Aeroparc Gilze-Rijen
Kaffee / Tee, Mittagessen & Lehrplan
Niederländisch
Robert de Vos DO und I. van Schaijik

€ 675,00

Gesamt

Kurs

17 Dez 2020 bis 18 Dez 2020
09:00 - 17:00

Selbststudium

Selbststudium nicht notwendig


Akkreditierung

Akkreditierung NRO
21 Stunde / 21 Punkte
#399178
Akkreditierung NOF
21 Stunde / 21 Punkte
#0
Angefordert GNRPO

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Probleme bei der Anmeldung für einen Kurs? Senden Sie uns eine E-Mail über info@pro-osteo.com

Beschreibung

Data: 17-18 december 2020 en terugkomdag op 16 januari 2021

“Waarom blijft herstel uit ? “, een vraag die we onszelf regelmatig stellen in de praktijk

In deze driedaagse cursus gaan we dieper in op de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor metabole inflammatie, de mismatch hypothese die in deel één van de cursus is behandeld vormt de basis voor deze vervolg cursus.

In Voeding en osteopathie level 1 hebben we gezien dat de voeding zoals we die tegenwoordig gebruiken, een grotere negatieve impact op uw lijf dan u waarschijnlijk kan (kon) bedenken.

Onze huidige voeding duwt onze energie- en hormoonstofwisseling uit balans, werkt deficiënties van vitaminen en mineralen in de hand, heeft een ongunstige uitwerking op ons darmmilieu en maakt ons zeer ontstekings gevoelig. Bovendien missen we belangrijke voedingsstoffen, omdat we belangrijke mensenvoeding gewoonweg onvoldoende of niet meer eten.

Insulineresistentie speelteen grote centrale rol in de ontwikkeling van klachtenpatronen en ziektebeelden. We hebben gezien dat een verkeerde voeding, ontbreken van beweging en alle vormen van stress de staat van insulineresistentie veroorzaken en in stand houden.

Als de werkingsmechanismen achter het ontstaan van klachten en ziekten je duidelijk worden, dan ben je in staat om jouw cliënt op de juiste manier een waardevolle ondersteuning te bieden.

We hebben het geraamte neergezet en in level 2 gaan we een stapje verder.

We behandelen de werkingsmechanismen zoals: desynchronisatie van stressassen, endotoxemie, Low grade inflammation, oxidatieve celstress, mitochondriële dysfuncties en neuro-inflammatie.

In het laatste blok integreren we al deze werkingsmechanismen en zien we de samenhang van deze systemen.

Op de terugkomdag is er de mogelijkheid om casussen uit de praktijk te bespreken en eventuele vragen/ problemen die je tegen komt in de dagelijkse praktijk te delen.

 

Voedingsleer en levensstijl plaatsen in de complete ontwikkelingsspanne van de mens geeft verhelderende inzichten en resultaten in gezondheidswinst. Een osteopaat zal wanneer hij deze processen begrijpt beter inzien waarom cliënten klachten hebben gekregen en kunnen blijven steken in hun genezingsproces.

Met enkele praktische voedingsadviezen, templates,  artikelen  links en mondelinge informatie kunt u in korte tijd informatie geven aan uw cliënt om zo maximaal mogelijk te ondersteunen.

 

 

Docenten:

  1. Robert de Vos, Osteopaat D.O, M.R.O

Robert de Vos studeerde osteopathie aan het college Sutherland, de titel van zijn thesis was “Osteopathie en de gezondheidsimplicaties van een verstoorde essentiële vetzuur balans.

Buiten zijn werk als Osteopaat is hij betrokken bij voedingsonderzoek en mede oprichter van de Ancestral Health society Nederland

Hij studeerde klinische psycho-neuro-immunologie via de Natura Foundation.

  1. Ilona van Schaijk-Weitis, Diëtiste, KPNI therapeut

Ilona van Schaik studeerde Voeding en Diëtiek in Den Haag, ze is eigenaar van een praktijk voor diëtetiek die zich specialiseert in fertiliteitsproblemen dit combineert ze me adviezen uit haar KPNI opleiding.

Ze studeerde klinische psycho-neuro-immunologie via de Natura Foundation en geeft scholingen aan diverse paramedische beroepen.

Kursort