Webinar Masterclass Vertering/ Microbioom met Robert de Vos DO

Webinar - Online session
Dutch
Robert de Vos DO

€ 60.00

Total

Course

22 Sep until 22 Sep
19:00 - 22:00

Self-study

Self-study not necessary


Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problems registering for a course? Send us an email via info@pro-osteo.com

Description

De inzichten op het gebied van het microbioom volgen elkaar razendsnel op, inmiddels weten we dat het microbioom zich overal bevindt ( longen, gewrichten, blaas, oogbal etc) en begrijpen we de interacties tussen “ons” en “hun”  steeds beter.

Door een mismatch in voeding en levensstijl wordt een cascade in gang gezet in de darm die onze gezondheid op allerlei vlakken negatief gaat beïnvloeden.

De inname en vertering  van voedsel kan ons microbioom laten floreren of decimeren, in deze drie uur durende masterclass ontvang je praktische tips over onderwerpen als;  Small intestine bacterial overgrowth, Achloorhydie / hypochloorhydie, Exocriene pancreasinsufficiëntie, Bile Acid malabsorbtion en de impact / interactie hiervan op ons microbioom.

Hoe herken je ze ?, wat kan je eraan doen ? en hoe integreren we dit in de osteopatische praktijk.

Zonder supplementen zijn veel van deze mechanismen goed te ondersteunen en aan te pakken.

 • De cursist krijgt een kort overzicht van termen als: metagenoom , hologenoom , symbiose / dysbiose.
 • De cursist krijgt een kort overzicht van de meest recente onderzoeken op het gebied van het microbioom
 • De cursist krijgt meer inzicht in de volgende ziektebeelden op het gebied van maldigestie / malabsorptie: SIBO , EPI , BAM, Hypochloorhydie
 • De cursist krijgt meer inzicht over hoe SIBO onze vertering en opname beïnvloed, en hoe dit zich kan presenteren in de osteopathie praktijk.
 • De cursist leert welke levensstijl adviezen SIBO kunnen ondersteunen.
 • De cursist krijgt meer inzicht over hoe een EPI onze vertering en opname beïnvloed, en hoe dit zich kan presenteren in de osteopathie praktijk.
 • De cursist leert welke levensstijl adviezen EPI kunnen ondersteunen.
 • De cursist krijgt meer inzicht over hoe een BAM onze vertering en opname beïnvloed, en hoe dit zich kan presenteren in de osteopathie praktijk.
 • De cursist leert welke levensstijl adviezen BAM kunnen ondersteunen.
 • De cursist krijgt meer inzicht over hoe hypochloorhydie / achloorhydie onze vertering en opname beïnvloed, en hoe dit zich kan presenteren in de osteopathie praktijk.
 • De cursist leert welke levensstijl adviezen hypochloorhydie / achloorhydie kunnen ondersteunen.

 

Docenten:

 

R. de Vos, Osteopaat D.O, M.R.O

Robert de Vos studeerde osteopathie aan het college Sutherland, de titel van zijn thesis was “Osteopathie en de gezondheidsimplicaties van een verstoorde essentiële vetzuur balans.

Buiten zijn werk als Osteopaat is hij betrokken bij voedingsonderzoek en mede oprichter van de Ancestral Health society Nederland, een stichting die volledig gericht is om de kennis rondom evolutionaire geneeskunde te verbreden en meer bekend te maken bij o.a artsen en paramedici.

Hij studeerde klinische psycho-neuro-immunologie via de Natura Foundation en doceert evolutionaire geneeskunde bij CPNI Europa.

Verder werkt hij als adviseur voor Bonusan op het gebied van het microbioom.

Recente artikelen :
Microbioom en virusweerstand:

https://www.naturafoundation.nl/kenniscentrum/artikelen/20707/microbioom-en-virusweerstand