Hervorming KMO-portefieulle 2023


17 december 2022

Dit is een bericht voor cursisten die gebruik maken van de KMO portefeuille vanuit de Vlaamse overheid voor de betalingen van hun opleiding en of cursus.

Beste cursist,

Per 1 januari 2023 gaat de KMO portefeuille hervormen. Dit betekent dat per 1-1-2023 cursussen en opleidingen binnen de osteopathie (mogelijk tijdelijk) niet meer in aanmerking komen voor de 30% subsidie vanuit KMO portefeuille. Hierover informeren we jullie graag zodat jullie nog de mogelijkheid hebben om eventuele toekomstige facturen nu nog aan te vragen via de KMO. Alle aanvragen die voor 1-1-2023 gedaan worden zullen namelijk nog via de oude regeling in behandeling worden genomen en dus nog een vergoeding van 30% vanuit de KMO betekenen.

Dus cursussen/ opleidingen die nog worden aangevraagd in 2022 vallen onder de huidige regelgeving. Opleidingen die worden aangevraagd na 1 januari 2023 vallen onder de nieuwe regelgeving en worden dus mogelijk niet meer vergoedt.

In het nieuwe jaar dienen we deze cursussen aan te vragen en zal door de KMO beoordeeld worden of deze noodzakelijk zijn binnen het kader beroep specifieke competenties. Op dit moment hebben we nog geen enkele indicatie of dit wel of niet toegekend zal worden aangezien de criteria hiervoor nog onbekend zijn

Meer informatie over de hervorming bij de KMO kunt u hieronder vinden via: https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof/welke-opleidingen-geven-recht-op-vlaams-opleidingsverlof

Mocht u, voor nog te betalen of toekomstige opleidingen/ cursussen, gebruik willen maken van de KMO portefeuille dan dient u deze dus voor 1-1-2023 in te dienen. Wanneer gewenst laat dit dan ons even weten, wij kunnen u dan de betreffende factuur toesturen. Denk hiervoor bijv. aan deelbetaling voor opleidingen.

Uiteraard zullen wij in de toekomst communiceren wanneer cursussen en opleiding binnen de nieuwe criteria alsnog aangevraagd kunnen worden. Deze criteria ontvangen wij media januari 2023.

Uiteraard kunt u voor meer informatie terecht op de website van het KMO/ de Vlaamse overheid:

https://www.vlaio.be/nl/nieuws/hervorming-kmo-portefeuille-vanaf-januari-2023