Nieuwe cursus online: werkingsmechanismen en voeding met Robert de Vos DO


30 augustus 2021

Waarom blijft herstel uit ? “, een vraag die we onszelf regelmatig stellen in de praktijk.

In deze drie daagse cursus gaan we dieper in op de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor metabole inflammatie, de mismatch hypothese vormt de basis voor deze cursus.

Onze huidige voeding duwt onze energie- en hormoonstofwisseling uit balans, werkt deficiënties van vitaminen en mineralen in de hand, heeft een ongunstige uitwerking op ons darmmilieu en maaktons zeer ontstekingsgevoelig.

Bovendien missen we belangrijke voedingsstoffen, omdat we belangrijke mensenvoeding gewoonweg onvoldoende of niet meer eten.

Insulineresistentie speelt een grote centrale rol in de ontwikkeling van klachtenpatronen en ziektebeelden. We hebben gezien dat een verkeerde voeding, ontbreken van beweging en alle vormen van stress de staat van insulineresistentie veroorzaakt en in stand houdt.

Als de werkingsmechanismen achter het ontstaan van klachten en ziekten je duidelijk worden, dan ben je in staat om jouw cliënt op de juiste manier een waardevolle ondersteuning te bieden.

We behandelen de werkingsmechanismen zoals: desynchronisatie van stress assen, endotoxemie, Low grade inflammation, oxidatieve celstress, mitochondriële dysfuncties en neuro-inflammatie.

In het laatste blok integreren we al deze werkingsmechanismen en zien we de samenhang van deze systemen.

Op de terugkomdag is er de mogelijkheid om casussen uit de praktijk te bespreken en eventuele vragen/ problemen die je tegen komt in de dagelijkse praktijk te delen.

 

Voedingsleer en levensstijl plaatsen in de complete ontwikkeling spanne van de mens geeft verhelderende inzichten en resultaten in gezondheidswinst. Een osteopaat zal wanneer hij deze processen begrijpt beter inzien waarom cliënten klachten hebben gekregen en kunnen blijven steken in hun genezingsproces.

Met enkele praktische voedingsadviezen, templates, artikelen  links en mondelinge informatie kunt u in korte tijd informatie geven aan uw cliënt om zo maximaal mogelijk te ondersteunen.

 

lees verder en registreren via:

Werkingsmechanismen Voeding