Postgraduate osteopathie bij kinderen 2e jaar 2023-2024

Aeroparc Gilze-Rijen Koffie/thee, lunch & syllabus Nederlands

LET OP! Om deel te nemen aan het 2e jaar van de opleiding dient u eerst het 1e jaar afgerond te hebben.

Postgraduate (M1) cursus 9: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: Viscerocraniun
In deze cursus gaan we in op alle aspecten van het viscerocranium. Alle bostukken worden behandeld en we gaan in op de specifieke aspecten van het viscerocranium bij het kind.
Docent: Geert Achterkamp DO

Postgraduate (M2) cursus 10: Inleiding in de osteopathie bij kinderen:Orthodontie en viscerale osteopathie bij kinderen
Orthodontie heeft niet alleen invloed op de ontwikkeling van het cranium doch beïnvloedt het gehele lichaam van het kind. In deze cursus gaan we in op de orthodontie en belichten we dit vanuit osteopatisch perspectief. Daarnaast staan viscerale technieken en de centrale pees bij kinderen op het programma.
Docent: Frank Vermeule DO

Postgraduate M3) cursus 11: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: K.N.O , Ophthalmologie, viscerale osteopathie bij kinderen
Dag 1: Keel- , neus- en oorproblematiek zijn veel voorkomende problemen bij het kind. Anatomie, osteopatische aandachtspunten en een herhaling van de technieken betreffende het K.N.O. komen dit weekend uitgebreid aan bod.

Docent: Geert Achterkamp
Dag 2: Daarnaast staan viscerale technieken en de centrale pees bij kinderen op het programma.
Docent: Frank Vermeule

Postgraduate (M4) cursus 13: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: Viscerale problemen bij kinderen en orthopedie

In de lessen orthopedie gaan we in op veel voorkomende orthopedische problemen bij kinderen en hoe men dit osteopatisch benadert.
Docent: Christophe Tylleman DO

De tweede dag gaan we in op viscerale problemen bij kinderen. Welke problemen van het spijsvertering systeem zien we, wat is de rol van voeding, wat is de osteopatische benadering? Verder staan op programma; obstipatie, incontinentie, enuresis nocturna.
Docent: Anja Caers DO

Postgraduate (M5) cursus 12: Neuro endocrino immunologie

Deze cursus staat in het teken van het stress systeem en de rol van het autonome zenuwstelsel hierin. Hoe onderzoeken we dit en hoe behandelen we dit?
Docent: René Zweedijk DO

Postgraduate (M6) cursus 14: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: Het centrale zenuwstelsel, het endocrien systeem en immunologie
Hoe is de opbouw, de ontwikkeling en het normaal functioneren van het centrale zenuwstelsel? Welke specifieke problemen kun je tegenkomen bij het kind? Wat doe je bij epilepsie? Hersenbeschadigingen? Hydrocephalus? En hoe kun je ontwikkelingsstoornissen herkennen?
Welke endocrien problemen kennen we bij kinderen en hoe diagnosticeren en behandelen we dit?
Hoe is het immuunsysteem opgebouwd en hoe benaderen we dit bij kinderen?

ADHD, dyslexie, dyscalculie zijn thema’s die uitgebreid aan de orde komen.
Epilepsie, autisme, ADHD en de dubbele triade

Docent: René Zweedijk DO

Postgraduate (M7) cursus 15: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: De sensomotorische ontwikkeling van een kind in osteopatisch onderzoek en behandeling en leer- en ontwikkelingsproblemen
Persisterende reflexen en de rol hiervan bij leer- en gedragsproblemen. Hoe test men deze reflexen, hoe behandelt men ze als osteopaat.

Van uit de klassieke ontwikkelingspsychologie belichten we klachten als autisme,.

Docenten: Laurie Kolfoort DO en Inez de Meester

Postgraduate (M8) cursus 16: Inleiding in de osteopathie bij kinderen: Synthese en praktijk met patiënten
Dag 1: Motorische ontwikkeling van het schoolkind en casuïstiek
Dag 2: Praktische cursus met patiënten ( kinderclinic)

Docenten: Cindy de Nooijer DO en René Zweedijk DO

Aan het einde van het 2e jaar kan gekozen worden om examen af te leggen. Hiervoor dienen de opdrachten, de overgangscase study in het 1e jaar en de stage positief afgerond te zijn.

* Aan het deelnemen aan het examen zijn kosten verbonden. Deze kosten bedragen €275,00

Laurie Kolfoort-Strengholt DO

Laurie is docent aan de opleiding osteopathie bij kinderen van Panta Rhei . Van jongs af aan was zij geïnteresseerd in het aanleren van motorische vaardigheden bij kinderen en het observeren van de verschillen. Door het geven van judolessen aan kinderen met uiteenlopende beperkingen merkte ze dat deze kinderen niet alleen in hun sport maar ook cognitief en sociaal-emotioneel vaardiger werden. Judo bevat alle basisvormen van bewegen en het oefenen van deze basisvormen gaf dit resultaat.

Na achtereenvolgens fysiotherapie en osteopathie te hebben gestudeerd trok met name de BLT haar aandacht tot dr Masgutova op haar pad kwam.

Na diverse cursussen gevolgd te hebben bij Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integratie (MNRI) heeft Laurie al haar ervaringen geïntegreerd in de osteopathie. Primaire en levenslange reflexen zijn tot nu toe een onderbelicht stuk geweest binnen de osteopathie en juist een osteopaat kan hierin veel betekenen door de oorzaak van het persisteren van de reflex te achterhalen en te behandelen.

 

English

Laurie Kolfoort-Strengholt DO

Laurie is an instructor in the osteopathy in children program at Panta Rhei . From an early age, she was interested in teaching children motor skills and observing the differences. By teaching judo classes to children with various disabilities, she noticed that these children became more skilled not only in their sport but also cognitively and social-emotionally. Judo contains all the basic forms of movement and practicing these basic forms gave this result.

After successively studying physical therapy and osteopathy, BLT in particular attracted her attention until Dr. Masgutova came her way.

After taking several courses at Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration (MNRI), Laurie integrated all her experiences into osteopathy. Primary and lifelong reflexes have so far been an underexposed piece within osteopathy, and an osteopath in particular can do a lot in this by identifying and treating the cause of the persistence of the reflex.

Postgraduate osteopathie bij kinderen 2e jaar 2023-2024
Totaal
€ 3.550,00

Inschrijven voor deze cursus?

Inloggen

Cursusdata

22 sep 2023 t/m 23 sep 2023 08:30 - 17:00
10 nov 2023 t/m 11 nov 2023 08:30 - 17:00
15 dec 2023 t/m 16 dec 2023 08:30 - 17:00
8 mrt t/m 9 mrt 08:30 - 17:00
8 mrt t/m 9 mrt 08:30 - 17:00
19 apr t/m 20 apr 08:30 - 17:00
24 mei t/m 25 mei 08:30 - 17:00
21 jun t/m 22 jun 08:30 - 17:00

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk

Accreditatie

NRO
#20232024
Maximale punten: 112 Totaal uren: 112
NOF
#20232024
Maximale punten: 113 Totaal uren: 112
GNRPO-BCO
#20232024
Maximale punten: 112 Totaal uren: 112