Pro Osteo

Over ons

Panta Rhei is een bureau dat zich bezig houdt met de organisatie van postgraduate cursussen voor de osteopathie en biedt een gevarieerd na- en bijscholingsprogramma aan voor de osteopaat.

Speciaal hiervoor worden gastdocenten uit binnen- en buitenland geïnviteerd. Zo kunnen we een breed en gevarieerd programma aanbieden.

In het verleden organiseerde Panta Rhei cursussen met topdocenten uit de hele wereld zoals Bernard Minodier, Jean Pierre Barral, Hanneke Nusselein, Pierre Mercier, Alain Abehsera , Michèle Dangreau-Mussat en vele anderen.

Panta Rhei bestaat sinds begin 2000. De cursussen zijn gericht op afgestudeerde osteopaten. Ieder jaar komen alle facetten van de osteopathie terug in ons cursuspakket. Panta Rhei organiseert ook cursussen op verzoek. Neemt u hiervoor contact met ons op.

De missie van Panta Rhei is het organiseren van interessante cursussen in een aangename sfeer. Wij willen alle osteopaten met elkaar verbinden en daardoor mee werken aan een goede toekomst voor ons vak.

Panta Rhei wordt geleid door René & Mayk Zweedijk en Stephanie Zweedijk-Beijers & Jorick Beijers.

René Zweedijk DO

René Zweedijk is in 1983 cum laude afgestudeerd als fysiotherapeut aan de school voor fysiotherapie in Vlissingen. In 1984 is hij begonnen aan de opleiding voor osteopathie in België en in 1989 is hij ook daar cum laude afgestudeerd. De interesse van René heeft altijd gelegen op het gebied van de neurofysiologie. Zijn afstudeer scriptie op de opleiding voor fysiotherapie was gericht op de rol van het autonome zenuwstelsel bij pijnklachten. Zijn afstudeer thesis voor de opleiding voor osteopathie ging over de neurofysiologie van het spijsvertering-systeem.

René is direct na het afstuderen in Vlissingen begonnen met lesgeven aan de opleiding fysiotherapie en ook na het behalen van het osteopathie diploma is hij gevraagd om les te geven aan de basisopleiding osteopathie. De lesgeef thema’s waren naast praktijkvakken, fysiologie en neurofysiologie. Na 11 jaar te hebben lesgegeven aan de basisopleiding osteopathie is René in 2000 begonnen met het organiseren van postgraduate cursussen. René is een vaak gevraagd internationaal docent. Hij spreekt vaak op congressen en geeft cursussen en workshops.

Alhoewel neurofysiologie zijn grote interesse had en heeft, is René geen theoreticus pur sang. Juist de combinatie van de theorie met de praktijk is in de lessen van René heel belangrijk. René is een algemeen osteopaat, dit wil zeggen, niet een osteopaat die zich toelegt op een bepaald doelgebied. René heeft een speciale interesse van het behandelen van kinderen, met name kinderen met een beperking, doch René werkte ook als osteopaat in de Giro de Italia en de Tour de France voor professionele wielerploeg Vacansolei.

De visie van René is dat osteopathie thuis hoort in de geneeskunde, de functionele geneeskunde wel te verstaan. Dit is goed terug te vinden in de inhoud van zijn lessen die allen gebaseerd en gericht zijn op de wetenschappelijke onderbouwing van het vak. Dit laatste wel met deze kanttekening, dat de osteopathie osteopathie moet blijven en dat daar geen concessies mogen worden gedaan.

“ Handelen in de geest van Still en Sutherland maar ook naar de inzichten die voortkomen uit de hedendaagse wetenschap”

Hieronder vind u een aantal postgraduate cursussen die René geeft of heeft gegeven:

  • Osteopathie in de algemene pediatrie

  • Neuroendocrinoimmunologie deel 1: het autonomen zenuwstelsel

  • Neuroendocrinoimmunologie deel 2: endocrien systeem en immuun systeem

  • Neuroendocrinoimmunologie deel 3: allostasis Fluidieke osteopathie

  • The brain

  • Nieuwe technnieken voor de wervelkolom

  • Osteopathie in de urologie en gyneacologie

  • Viscerale osteopathie

  • Fasciaal systeem in de osteopathie.

Rene Zweedijk