Osteopathie bij Plexus Lumbosacralis en Lumbale Klachten met Ad Warmerdam DO

Aeroparc Gilze-Rijen
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Ad Warmerdam DO

€ 475,00

Totaal

Cursus

4 mrt t/m 5 mrt
09:00 - 17:00

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Accreditatie

Accreditatie NRO
14 uur / 14 punten
#454598
Accreditatie NOF
14 uur / 14 punten
#2022
Accreditatie GNRPO
14 uur / 14 punten
#454596

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

In deze tweedaagse cursus richten we ons op de evaluatie en behandeling van mensen met zenuwaandoeningen van de plexus lumbosacralis. We willen precies weten waar een disfunctie zich bevindt en we willen in één behandeling resultaat zien. De cursus richt zich niet alleen op neurologische klachten, zoals lumbale radiculopathieën, pseudoradiculopathieën, piriformis syndroom, tarsaal tunnelsyndroom, etc., maar ook op klachten met een lichte neurologische component, of klachten zonder een schijnbare neurologische component, zoals fasciitis plantaris. Kortom, het doel van deze praktijkgerichte cursus is om op een deskundige en succesvolle manier te werken met zenuwdisfuncties van de lage rug en onderste extremiteit.

De cursus geeft praktische antwoorden op vragen zoals:

-Hoe maak je onderscheid tussen een radiculopathie en pseudoradiculopathie? En indien beide aanwezig zijn, hoe kies je welke eerst te behandelen?
Eén van de disfuncties zal overheersen en die zal eerst behandeld moeten worden. Door de juiste test uit te voeren weet je welke overheerst.

-Wordt een radiculopathe veroorzaakt door compressie van de zenuw of door compressie van de bloedvaten rond de zenuw? In dit laatste geval hebben we te maken met ischemie van een deel van de zenuw. We kunnen testen of ischemie de functie stoort.

-We weten wat een pseudoradiculopathie is, maar wat is een pseudoneuropathie?

-Indien meerdere neurologische segmenten aangedaan zijn, met welk segment begin je de behandeling?

-Wat is de exacte lokatie van een zenuwdisfunctie? Het komt vaak voor dat een cliënt met een diagnose ‘hernia’ meerdere neurologische irritatieplaatsen van de zenuw heeft. Met een behandeling van alleen de weefsels rondom het foramen krijgen we dan niet het resultaat dat we willen bereiken. Ook de andere irritatieplaatsen moeten aangepakt worden.

-Hoe kunnen zenuwdisfuncties bijdragen aan orthopedische klachten of deze zelfs veroorzaken? ‘Fasciitis plantaris’ is een diagnose waarbij het zenuwstelsel betrokken of veroorzaker kan zijn.

Beantwoording van deze en andere vragen biedt nieuwe en uitgebreide perspectieven voor functieverbetering bij klachten gerelateerd aan de plexus lumbosacralis.

 

Ad Warmerdam, DO, MRO, DHSc, MSPT, MTC werkte en studeerde 19 jaar in de Verenigde Staten. In deze periode studeerde hij osteopathie in het Southside Health Institute en had les van onder andere Larry Jones DO, Fred Mitchell DO en Howard Makofsky DHSc. Hij gaf les op Long Island University en werkte in het osteopathische ziekenhuis Wykoff Heights Hospital in New York en in zijn eigen praktijk.

Hij behaalde zijn Doctor of Health Sciences graad aan de University of St. Augustine en schreef hiervoor het boek Manual Therapy: Improving Muscle and Joint Functioning. Dit boek beschrijft een nieuw paradigma over de interacties tussen het zenuwstelsel, spieren en gewrichten.

Cursuslocatie