Osteopathie en haar betekenis voor gezicht en -mondholte ontwikkeling en voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen met Philip van Caille DO

Aeroparc Gilze-Rijen Koffie/thee, lunch & syllabus Nederlands

De mond is meer dan alleen het orgaan om voedsel mee te kauwen. De ontwikkeling van de mondholte en het gezicht is afhankelijk van factoren zoals bvb. dynamische groeiprocessen, correkte tongpositie, neusademhaling, enz… Belangrijke elementen bij het ontstaan van een foutieve beet of dysgnathie zijn: genetische factoren, orofaciale dyskinesieën, dysfuncties van de schedelbasis, psychovegetative belastingen, posturologische decompensaties, myofunctionele orofaciale dysbalansen. Hier ontstaat er voor de osteopathie en in het bijzonder voor de kinderosteopathie een zeer waardevol werkterrein met zeer zinvolle indicaties voor behandeling.

De prognose voor autonormalisering van bvb. een dysgnathie is goed, als de oorzaak op een effektieve manier wordt behandeld en het ontwikkelingsproces van de orofaciale structuren het nog toelaten.  Wat kan de osteopathie betekenen voor de behandeling van occlusiefouten bij kinderen tijdens de periode dat de tanden worden gewisseld?  Welke rol spelen bvb. mondademhaling en slikmotorische stoornissen in de ontwikkeling van een foutieve beet, orthodontische afwijkingen of recidiverende ontstekingsprocessen in het gebied van de  nasofarynx (hypertrofe adenoide vegetaties) en het middenoor?  Een malocclusie ten gevolge van een orofaciale „foutieve ontwikkeling“ kan posturale decompensaties van de wervelzuil uitlokken, die o.a. structurele veranderingen van de wervelzuil en spanninghoofdpijnen tot gevolg kunnen hebben.

Osteopathie als “preorthodontische therapie”: Wat betekent dat?
De cursus maakt het mogelijk, de verschillende foutieve occlusies te classificeren, de oorzaken in te schatten en een behandelingsstrategie te plannen. Craniale zenuwen, die hier van belangrijke betekenis zijn, zijn o.a  n.trigeminus, n.facialis, n.hypoglossus, n.oculomotorius en de n.accesorius. De neurodynamische stoornissen worden gediagnosticeerd en behandeld. De neuromotorische stimulatie- en reorganisatietherapie stimuleert de ontwikkeling van complexe bewegingspatronen. Het is het doel, verloren gegane, niet aangelegde of slecht geordende functies te activeren en te (re)organiseren. Neurotoxisch belaste hersenen laten zich „slecht“ stimulieren en omorganiseren; daarom ist het belangrijk dat de ontgiftingswegen zoals het veno-lymfatische en glymfatische systeem optimaal functioneren. Daardoor kunnen dysbalansen en dyscoördinaties in het orofaciale gebied zoals mondademhaling, infantiel slikken, gemaskeerde oogstoornissen en posturologische afwijkingen op een specifieke wijze behandeld worden.

Materiaal: Prijs is inclusief een oefenpaket en USB met neuromotorische trainingstherapie voorhanden ter waarde van €85,00. Deze oefeningen kunnen onbeperkt voor de patiënten worden afgedrukt.

 

 

 

 

Osteopathie en haar betekenis voor gezicht en -mondholte ontwikkeling en voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen met Philip van Caille DO
Totaal
€ 750,00

Inschrijven voor deze cursus?

Inloggen

Cursusdata

21 apr 2022 t/m 23 apr 2022 09:00 - 17:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk

Accreditatie

NRO
#434167
Maximale punten: 21 Totaal uren: 21
NOF
#2022
Maximale punten: 21 Totaal uren: 21
GNRPO-BCO
Wordt aangevraagd
Maximale punten: - Totaal uren: -