Osteopathie, kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen

Aeroparc Gilze-Rijen
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Philip van Caille DO

€ 735,00

Totaal

Cursus

3 apr 2019 t/m 5 apr 2019
09:00 - 17:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Accreditatie

Accreditatie NRO
21 uur / 21 punten
#333999
Accreditatie NOF
21 uur / 21 punten
#0
Accreditatie GNRPO
21 uur / 21 punten
#334001

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

Osteopathie en haar betekenis voor gezicht en -mondholte ontwikkeling en voor de functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen. 
De mond is meer dan alleen het orgaan om voedsel mee te kauwen. De ontwikkeling van de mondholte en het gezicht is afhankelijk van factoren zoals bvb. dynamische groeiprocessen, correcte tongpositie, neusademhaling, enz.  Belangrijke elementen bij het ontstaan van een foutieve beet of dysgnathie zijn: genetische factoren, orofaciale dyskinesieën, dysfuncties van de schedelbasis, psychovegetative belastingen, posturologische decompensaties, myofunctionele orofaciale dysbalansen. Hier ontstaat er voor de osteopathie en in het bijzonder voor de kinder osteopathie een zeer waardevol werkterrein met zeer zinvolle indicaties voor behandeling.

De prognose voor autonormalisering van bijvoorbeeld een dysgnathie is goed, als de oorzaak op een effectieve manier wordt behandeld en het ontwikkelingsproces van de orofaciale structuren het nog toelaten.  Wat kan de osteopathie betekenen voor de behandeling van occlusiefouten bij kinderen tijdens de periode dat de tanden worden gewisseld?  Welke rol spelen bvb. mondademhaling en slikmotorische stoornissen in de ontwikkeling van een foutieve beet, orthodontische afwijkingen of recidiverende ontstekingsprocessen in het gebied van de  nasofarynx (hypertrofe adenoide vegetaties) en het middenoor?  Een malocclusie ten gevolge van een orofaciale „foutieve ontwikkeling“ kan posturale decompensaties van de wervelzuil uitlokken, die o.a. structurele veranderingen van de wervelzuil en spanninghoofdpijnen tot gevolg kunnen hebben.

Osteopathie als “preorthodontische therapie”: Wat betekent dat?
De cursus maakt het mogelijk, de verschillende foutieve occlusies te classificeren, de oorzaken in te schatten en een behandelingsstrategie te plannen. Craniale zenuwen, die hier van belangrijke betekenis zijn, zijn o.a  n.trigeminus, n.facialis, n.hypoglossus, n.oculomotorius en de n.accesorius. De neurodynamische stoornissen worden gediagnosticeerd en behandeld. De neuromotorische stimulatie- en reorganisatietherapie stimuleert de ontwikkeling van complexe bewegingspatronen. Het is het doel, verloren gegane, niet aangelegde of slecht geordende functies te activeren en te (re)organiseren. Neurotoxisch belaste hersenen laten zich „slecht“ stimuleren en organiseren; daarom is het belangrijk dat de ontgiftingswegen zoals het veno-lymfatische en glymfatische systeem optimaal functioneren. Daardoor kunnen dysbalansen en dyscoördinaties in het orofaciale gebied zoals mondademhaling, infantiel slikken, gemaskeerde oog stoornissen en posturologische afwijkingen op een specifieke wijze behandeld worden.

Let op! Exclusief materiaal: oefenpakket met USB en neuromotorische trainingstherapie ter waarde van €85,00
Totaal prijs van deze cursus bedraagt €735,00

Cursuslocatie