Osteopathie , voeding en leefstijl

Aeroparc Gilze-Rijen Koffie/thee, lunch & syllabus Nederlands

Deel 1: Natuurlijke energieflow, bestaat uit draagkracht en daadkracht. Wat is jouw rol als osteopaat om de draagkracht te verhogen, zodat je niet enkel brandjes hoeft te blussen, maar constructief aan iemands gezondheid kan meebouwen.

Deel 2: Gelukkige een gezonde gezinsuitbreiding start bij de draagkracht van ouders op het moment van de zwangerschapswens. Hoe kan jij als osteopaat hierin ondersteuning bieden.

Heb je clienten of patiënten die ondanks de vele behandelingen en therapieën blijven vastlopen in gezondheidsklachten? Dan is integratieve therapie volgens het ritme van de natuur een waardevolle aanvulling op complementair gezondheidswerk.


Activeren en ondersteunen van het zelfgenezend vermogen werkt enkel volgens een natuurlijk bioritme, zelfs Natuurlijke middelen die geen rekening houden met dit ritme putten het lichaam, brein en hart verder uit. Heel wat complementaire therapieën missen draagkracht, de basis voor doe-kracht. Het zelfgenezend vermogen start en kan zijn werk blijven doen als er voldoende draagkracht is en blijft.

Dag 1; Het geheel is meer dan de som der delen.

Wat leer je in de eerste les:

 • Energieherstel volgens het ritme van de natuur want zonder energie geen zelfgenezend vermogen
 • Bloedsuikerspiegel, zorgt voor een energie in balans zowel voor je lichaam, brein als hart.
 • Wat is de impact van stress, wat zijn de valkuilen van Keto, Intermitted FAsten en living op deze bloedsuikerspiegel in deze westerse maatschappij, …
 • Reinigen start in de cel, de lever werkt hier aan mee, hoe ondersteun je alle andere reinigingssystemen zoals milt, lymfe, hoe herstel je de draagkracht van alle reinigingsystemen?
 • Verteren, herstellen van de werking van de maag is essentieel voor optimale werking van de darm, aanpak intoleranties, fysieke en mentale energie, ….

Kortom je leert de verschillende theorieën te bekijken vanuit het geheel. Zodat je als osteopaat adviezen kan geven over supplementen mits het bewaken van het geheel. Je komt in een veld van ‘less is more’. Je zal hierdoor ook leren hoe jij jouw therapie ondersteunend aan dit geheel kan inzetten. Vanbij het geheel krijgen details, of bepaalde theorieën, een juiste betekenis.
Door het juiste te doen volgens het ritme van de natuur, hoeven mensen minder hun best te doen.

Heel praktisch leer je in welke volgorde jij voeding en leefstijl therapie kan toepassen en waar en wanneer voedingssupplementen hun plaats hebben. Want bvb iemand met nutriënten tekorten, heeft ofwel energie tekort ofwel een slechte vertering of absorptie. Het toedienen van hoge doseringen is bijgevolg een nog grotere belasting voor het energiesysteem, en wordt eerder beschouwd als afvalstof, die dan ook nog eens de vertering meer zal uitdagen.

Dag 2: Baby, kind en gezin: ‘het gezin van de toekomst ‘ goed te voeden met bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. De prilste vorm van het gezin is de kinderwens. Creëer een gezin met een bedding vol draagkracht, zodat een vruchtje kan ontwikkelen en rijpen tot een baby en vervolgens uitgroeien tot gezond kind en volwassene. Dat is in deze maatschappij, waar momenteel alles gebouwd is rond daadkracht, de uitdaging van de toekomst waarvoor wij allen staan.

Wat leer je in de tweede les:

 • Fertiliteitsproblemen aanpakken zowel bij man als vrouw
 • Voeding en leefstijltips bij zwangerschap en borstvoeding
 • De essentie van vertering en goede werking van de maag bij de baby
 • Voeding en leefstijltip voor baby, kind en gezin

Als ouders van bij de kinderwens weten hoe een mensje groeit en ontwikkeld, zal hen heel wat leed bespaard worden, zodat ze samen iets dat ze in liefde creëren er niet voor zal zorgen dat ze heel wat energie verliezen en hiermee ook de liefde.

Het is alleen mogelijk om de cursus als een geheel te volgen, dus geen losse dagen.

Mijn leven startte niet met de ideale maten. Ik was een eerder mollig meisje, zonder er echt slechte voedingsgewoonten op na te houden. Althans, dat dacht ik. Op mijn 18de droomde ik zoals vele jonge meisjes van een maatje 38. Maar hoe veel ik ook probeerde af te vallen, of hoe vaak ik ook sportte, toch bleef ik dat eeuwig mollige meisje. Daarnaast leed ik al op jonge leeftijd aan onverklaarbare buikpijn. De diagnose was prikkelbare darm, met heel wat diëten als gevolg.

Op mijn 30ste was ik moeder van 3 kinderen en – je raadt het al – ik had nog steeds overgewicht. Niets bijzonders, ik was het intussen gewend.  Maar op een bepaald ogenblik raakte mijn rug helemaal bedekt met acné. Ik voelde me niet lekker, bestraft en radeloos. Mijn emoties en hormonen gingen helemaal met mij aan de haal en er was niemand die me er vanaf kon helpen.

Toen kwam mijn aha-moment: ik kwam meer te weten over het belang van een goede bloedsuikerspiegel, toen ik afstudeerde als Ingenieur Voeding. Voordien was ik mededirecteur van een zoetwarenfabriek. In 2003 gaf ik die job op om opnieuw te gaan studeren. Enkele jaren later kon ik mezelf orthomoleculair & natuurdiëtiste noemen en verdiepte ik me verder in darmtherapie. Door alle nieuwe inzichten die ik opdeed, kwam ik tot de ontdekking dat suiker in je lijf een bloedserieuze zaak is. Ik realiseerde me dat je niet alleen bent wat je eet, maar dat je ook bent wat je verteert. Bereidingswijzen zijn van belang, emoties hebben een belangrijke invloed op hoe je lichaam reageert, etc. Al wat ik geleerd had, paste ik toe in mijn dagelijkse leven. Als bij wonder verdween mijn acné en smolt mijn gewicht weg als sneeuw voor de zon. Ook werden mijn darmen rustig.

En toen ging de bal aan het rollen. Ik had aan den lijve ondervonden wat voor positieve impact gezonde voeding, aangepaste beweging en relaxatie hebben op ons welzijn. Het werd mijn missie om anderen via zelfzorg en zelfliefde  terug zelfredzaam te maken. En niet onbelangrijk: tegelijkertijd leer ik jou optimaal genieten van het leven. Sinds 2008 help ik mensen met mijn voedings- en leefstijladviezen. Via persoonlijke coachingtrajecten en ook via workshops en opleidingen, laat ik mensen ervaren dat hun klachten met de juiste voeding en leefstijl verdwijnen.

De 5 elementen leer van de Chinese Geneeskunde was voor mij een ware openbaring. Deze eeuwenoude wijsheid gaat voorbij aan alle uit de context getrokken wetenschap. Deze wijsheid leert dat het geheel meer is dan de som der delen en brengt je naar het veld waar ‘less is more’ al snel de resultaten oplevert die je wenst of droomt voor jezelf. Dit alles zit op een Westerse manier verwerkt in heel de 3-isOne methode.

Al wat ik gaandeweg leerde, deel ik met zo veel mogelijk mensen. Mijn boeken heb ik ook geschreven met dat uitgangspunt. Met mijn roman ‘Het chocolademeisje‘ wil ik alle mensen een hart onder de riem steken die zich niet goed in hun vel voelen, hun gevoelens inslikken, worstelen met eetstoornissen, een laag zelfbeeld hebben, moe en uitgeput zijn, of emo-eten. Je bent heus niet alleen en er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

Het boek ‘Samen Gezond‘, brengt alles samen wat ik leerde als wetenschapper en ervaringsdeskundige. Schrijven doe ik omdat ik de lezer kennis wil geven, maar zeker ook het vertrouwen dat het menselijk lichaam krachtig is, en beschikt over een zelfgenezend vermogen. Dit werkt optimaal als het krijgt wat het nodig heeft. Je zelfgenezend vermogen heeft balans nodig en wordt gevoed door 5 pijlers: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten.  We werken altijd rond deze 5 pijlers. Vanuit deze bezieling en kennis is 3-isOne ontstaan.

Ondertussen ziet mijn leven er ook helemaal anders uit, voorbij de 50 geniet meer dan ooit van het leven. De dag start ik met het in beweging brengen van mijn lichaam, spelen met mijn hond, daarna genieten van een voedzaam ontbijt. Ondertussen zijn we 2 u verder. Dan ben ik klaar om met enthousiasme en passie, te coachen en het zelfgenezend vermogen te activeren bij iedereen die mijn leven kruist.

Iedere dag creëer ik mijn leven en ieder jaar geef ik me over aan wat er dat jaar te leven valt. Reizen is steevast een belangrijk onderdeel daarvan. De wereld ontdekken, al wandelend, al voelend al genietend van de alle overvloed die alle seizoenen ons brengen. Verder ben ik ook heel erg geïntrigeerd in energieplekken en leilijnen overal op aarde. Op die energie kan ik dan weer surfen en gebruiken om te herbronnen.

Curriculum vitae

 

  • 1990 Ingenieur Voeding

 

  • 2005 Laureaat Business Planning – Vlerick Business School – Gent

 

  • 2006 Orthomoleculair Voedingsconsulent – VIOW

 

  • 2009 Nutritionele Orthomoleculaire Geneeskunde – VIOW

 

  • 2009 Complementaire Revitalisatietechnieken – RP Vitamino

 

  • 2010 Therapeutisch Sportvasten Coach – EHF Nutrition

 

  • 2010 Orthomoleculair Gewichtsconsulent – Ortho Linea

 

  • 2011 Kind en Darm – Ortho Linea

 

  • 2011 Darmtherapie met Voeding 5 elementleer Chinese Geneeskunde – Ortho Linea

 

  • 2011 Integrated Functional Medicine – IFM – Londen

 

  • 2014 Voedings- en Dieetkunde – KAHO Sint Lieven

 

  • 2015 – 2022 Bewustzijnsontwikkeling via workshops

 

  • 2019 FKC – Fundamentele Kinesiologiecommunicatie (ontwikkeld door Dr. K. Mechelmans)

 

  • 2020 FKC – Helende opstellingen

 

  • 2020 Hartcoherentie-coach en Stressreductiemanagement

 

 • 2022 FIDlab therapeut – labo Medina
Osteopathie , voeding en leefstijl
Totaal
€ 595,00

Inschrijven voor deze cursus?

Inloggen

Cursusdata

19 sep 09:00 - 17:30
14 nov 09:00 - 17:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk

Accreditatie

NRO
#556093
Maximale punten: 14 Totaal uren: 14
GNRPO-BCO
Wordt aangevraagd
Maximale punten: - Totaal uren: -