Primaire reflexen met Laurie Kolfoort DO 2022

Aeroparc Gilze-Rijen Koffie/thee, lunch & syllabus Nederlands

Primaire reflexen zijn al aanwezig in utero en hebben een belangrijke functie bij het geboorteproces. Deze reflexen zijn genetisch geprogrammeerd en bij iedereen aanwezig. Na de geboorte dienen ze vooral ter overleving en bescherming van de baby.

Idealiter zijn reflexen actief in een bepaalde volgorde en tijd in relatie met de neuro-senso-motorische en fysiologische rijping van het kind. In samenhang met de reflexen is er ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel, waarbij de reflexen volledig worden doorgemaakt, geïntegreerd en er uiteindelijk bewuste, gecoördineerde sensomotoriek ontstaat.

Gebeurt dit om een of andere reden niet adequaat, zien we dat de primaire reflexen actief blijven om het individu te beschermen. Dit is terug te zien bij leerproblemen als dyslexie, dyscalculie, ocd, ad(h)d, autisme, cp en vele andere diagnoses bij kinderen met een uitdaging.

Voor de osteopaat is het belangrijk de reflexen te herkennen, te weten of deze reflex nog aanwezig hoort te zijn of al geïntegreerd had moeten zijn, de volledige betekenis van de reflex te leren kennen op sensorisch, motorisch, cognitief en emotioneel gebied.

Leerdoelen

In deze cursus leert u een vijftiental belangrijke reflexen te testen en te behandelen volgens de osteopathische filosofie. Verschillende behandelbare aspecten worden besproken en praktisch uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn de zintuigen, de hpa-as, de midline.

De eerste dag worden de reflexen besproken die te zien zijn in de eerste vier maanden na de geboorte. Dag 2 is gericht op het schoolgaande kind en ouder.

Na afloop van de cursus bent u in staat een baby te observeren op het doormaken van de reflexen en te behandelen op dit gebied waar nodig, maar ook een kind wat vastloopt op emotioneel, cognitief of motorisch vlak. Juist omdat wij veel baby’s zien is het een enorme waardevolle tool om als osteopaat kennis te hebben van de primaire reflexen en zo wellicht de uitdagingen op school te voorkomen.

Laurie Kolfoort-Strengholt DO

Laurie is docent aan de opleiding osteopathie bij kinderen van Panta Rhei . Van jongs af aan was zij geïnteresseerd in het aanleren van motorische vaardigheden bij kinderen en het observeren van de verschillen. Door het geven van judolessen aan kinderen met uiteenlopende beperkingen merkte ze dat deze kinderen niet alleen in hun sport maar ook cognitief en sociaal-emotioneel vaardiger werden. Judo bevat alle basisvormen van bewegen en het oefenen van deze basisvormen gaf dit resultaat.

Na achtereenvolgens fysiotherapie en osteopathie te hebben gestudeerd trok met name de BLT haar aandacht tot dr Masgutova op haar pad kwam.

Na diverse cursussen gevolgd te hebben bij Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integratie (MNRI) heeft Laurie al haar ervaringen geïntegreerd in de osteopathie. Primaire en levenslange reflexen zijn tot nu toe een onderbelicht stuk geweest binnen de osteopathie en juist een osteopaat kan hierin veel betekenen door de oorzaak van het persisteren van de reflex te achterhalen en te behandelen.

 

 

 

Primaire reflexen met Laurie Kolfoort DO 2022
Totaal
€ 450,00

Inschrijven voor deze cursus?

Inloggen

Cursusdata

11 nov 2022 t/m 12 nov 2022 09:00 - 17:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk

Accreditatie

NRO
#472894
Maximale punten: 14 Totaal uren: 14
NOF
#2022236
Maximale punten: 14 Totaal uren: 14
GNRPO-BCO
#458037
Maximale punten: 14 Totaal uren: 14