Snijzaal Womens Health | Functionele anatomie van romp en bekken

Snijzaal Erasmus MC - Rotterdam
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Vincent Hoogstad

€ 225,00

Totaal

Cursus

25 mrt t/m 25 mrt
08:30 - 12:30

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Accreditatie

Accreditatie NRO
4 uur / 4 punten
#500324
Accreditatie NOF
4 uur / 4 punten
#2023

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

Een duidelijk anatomisch beeld van de buikwand, de lage rug en het bekken als geheel is essentieel om functie(stoornissen) te kunnen begrijpen. Het verkrijgen van een helder en correct anatomisch beeld blijkt echter bepaald geen sinecure. Op de snijzaal is het creëren van een functioneel anatomisch beeld makkelijker. Preparaten kunnen in 3D bekeken worden. Dit helpt bij het vormen van een model waarmee we de werking van het geheel beter begrijpen. Iets dat onontbeerlijk is voor wie patiënten/ cliënten ziet met een hulpvraag rondom buik/ bekken(bodem)en lage rug. Tijdens deze workshop op snijzaal van het Erasmus MC laat deze ervaren docent u de laatste inzichten zien op het gebied van biomechanica en functionele anatomie van de romp, rug en het bekken.

Verwonderd en voldaan naar huis gaan met een optimaal beeld van de (functionele) anatomie, toegespitst op de osteopathie.

Docent

Vincent Hoogstad (Rotterdam 1976) is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1999 (hogeschool Rotterdam). Hij is gaan werken in het gerenommeerde Spine & Joint Centre en altijd blijven leren en onderzoeken. Naast zijn werk als fysiotherapeut werd hij leraar op Erasmus Universiteit (Anatomie) en op de Hogeschool van Rotterdam. Hij is expert op het gebied van beeldvormende echografie van de romp en op het gebied van revalidatie bij chronische pijn. Na uitgebreid de wereld rondgereisd te hebben, is hij van richting veranderd en heeft hij dierrevalidatie (University of Knoxville-Tennessee/ Veterinary academy of higher learning), Behavourial ecology (Wageningen University) en Primatologie (Kyoto University) gestudeerd. Vincent woont en werkt het grootste gedeelte van het jaar in Kreta, Griekenland. Alwaar hij eigenaar is van www.animalrehabcrete.com.

Vincent zal tijdens deze dag geassisteerd worden door Osteopate An van Engelen

Cursuslocatie