Webinar Interoceptie, myofasciale weefsel en lichaamsbeleving met Dr. Joeri Calsius PhD MSc DO

Webinar - Online session
Engels
Dr. Joeri Calsius DO

€ 40,00

Totaal

Cursus

14 mei 2020 t/m 14 mei 2020
19:00 - 21:00

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

ENGLISH INFORMATION

While the sense of proprioception and exteroception is fairly well known to therapists working with fascia, interoception received far less attention for quite some time. However, over the last decade interoception has gained increasingly more interest in research and translational applications, such as myofascial therapies. In this webinar we will take a closer look to its intricate connections with fascia, emotion and self-awareness and briefly dwell on possible opportunities for osteopathic treatment.

“This was fantastic! You put so much depth and so much relevant and detailed information into your online lecture, everybody was just blown away.” Robert Schleip, associate professor Technical University Munich and director Fascia Research Group, University of Ulm, Germany
 
Quote: 
“Thank you so much for your webinar, I was mesmerized! Rebecca Prattprofessor clinical anatomy Oakland University William Beaumont School of Medicine, USA

 

DUTCH INFORMATION

Interoceptie is een van de meest exponentieel toenemende en beloftevolle ‘trans-disciplinaire’ onderzoeksdomeinen in de laatste twee decennia. Het biedt tal van verrassende inzichten in het waarom hands-on en movement-based interventies werkzaam zijn, hoe bepaalde dysfuncties of pathologieën tot stand komen, wat trauma met het lichaam doet of hoe betere lichaamsbewustwording aan de basis ligt van vlot en duurzaam herstel. Een van de fascinerende relaties van interoceptie hierbij is deze met myofasciale weefsel en lichaamsbeleving.

Tijdens deze webinar gaan we dieper in op wat interoceptie is en hoe het tot stand komt, welke recente inzichten ons begrip van interoceptie grondig hebben bijgestuurd, wat de cruciale rol van het myofasciale weefsel hierbij is en hoe dit de basis vormt voor lichaamsbewustwording. Tot slot staan we kort stil bij mogelijke therapeutische toepassingen.

 

Docent

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als osteopaat D.O en als lichaamsgericht, psychodynamisch psychotherapeut. Hij promoveerde aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.

Hij is als osteopaat en klinisch psycholoog-psychotherapeut werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen en ook beleidsmatig actief, o.a. binnen de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een derde druk en verscheen onlangs in Engelstalige versie bij Routledge (voorjaar 2020).