Postgraduate 2 osteopathie bij kinderen 2020-2021

Aeroparc Gilze-Rijen
Coffee / tea, lunch & syllabus
Dutch
Geert Achterkamp, Anja Caers, Frank Vermeule DO, René Zweedijk DO, Laurie Kolfoort DO, Inez de Meester and Christophe Tylleman

€ 3.500,00

Per module

Module 1

25 Sep 2020 until 26 Sep 2020
08:30 - 17:00

Module 2

30 Oct 2020 until 31 Oct 2020
08:30 - 17:00

Module 3

11 Dec 2020 until 12 Dec 2020
08:30 - 17:00

Module 4

5 Feb until 6 Feb
00:00 - 17:00

Module 5

19 Mar until 20 Mar
08:30 - 17:00

Module 6

23 Apr until 24 Apr
08:30 - 17:00

Module 7

21 May until 22 May
08:30 - 17:00

Module 8

18 Jun until 19 Jun
08:30 - 17:00

Self-study

Self-study not necessary


Accreditation

Accreditation NRO
112 hours / 112 points
#393951
Accreditation NOF
112 hours / 112 points
#0
Requested GNRPO

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problems registering for a course? Send us an email via info@pro-osteo.com

Description

LET OP! Dit betreft de Advanced cursus osteopathie bij kinderen. Deelname aan de Advanced cursus is alleen mogelijk wanneer u de reguliere (Postgraduate 1) cursus heeft afgerond. Wilt u deelnemen aan het de reguliere cursus Osteopathie bij kinderen klik dan HIER

De opleiding bestaat uit twee jaar en in totaal 16 modules, e-learning en een viertal stagedagen en leidt tot het behalen van het diploma osteopathie bij kinderen. Osteopaten die in het bezit zijn van dit diploma kunnen lid worden van het Europees Genootschap voor kinderosteopathie (EGKO). Panta Rhei werkt intensief samen met opleidingen in andere Europese landen te bevordering van het niveau van de osteopathie bij kinderen. De opleiding is geaccrediteerd door zowel het NRO als het GNRPO.

Binnen de basisopleiding osteopathie wordt er weinig aandacht besteed aan de specifieke behandeling van de baby en het kind. Binnen het huidige Beroeps competentie profiel wordt de specifieke behandeling van de baby en het kind verwezen naar de nascholingen. De opleiding osteopathie bij kinderen belicht alle aspecten van de behandeling van het kind. Er wordt in gegaan op de specifieke osteopatische aspecten maar ook de klassiek medische aspecten krijgen veel aandacht. Een osteopaat is medisch geschoold en pakt de problemen specifiek osteopatische aan. Een osteopaat moet in staat zijn werk in heldere bewoordingen te onderbouwen en te motiveren. De opleiding bestaat uit twee jaar van een achttal twee daagse modules ieder.

De opleiding is een must voor die osteopaten die op een gedegen wijze kinderen in hun praktijk willen en kunnen behandelen. U leert herkennen, behandelen, zelfstandig denken en medische verantwoordelijkheid te dragen voor uw handelen.

Postgraduate cursussen die allemaal een specifiek deel van de osteopathie bij kinderen belichten.

 • Viscerocranium, KNO & ophtalmologie
  25-26 september 2020

In deze cursus gaan we in op alle aspecten van het viscerocranium. Alle bostukken worden behandeld en we gaan in op de specifieke aspecten van het viscerocranium bij het kind.
Keel- , neus- en oorproblematiek zijn veel voorkomende problemen bij het kind. Anatomie, osteopatische aandachtspunten en een herhaling van de technieken betreffende het K.N.O. komen in deze cursus uitgebreid aan bod.

Docent: Geert Achterkamp DO

 • Viscerocranium – Orthodontie en viscerale osteopathie bij kinderen
  30 – 31 oktober 2020
  Dag 1: praktische weekend viscerocranium, KNO & ophtalmologie met Geert Achterkamp DO
  Dag 2: Visceraal onderzoek bij baby, peuter, kleuter en schoolkind met Frank Vermeule DO
 • Viscerale problemen bij kinderen, orthodontie en centrale pees
  11-12 december 2020

Orthodontie heeft niet alleen invloed op de ontwikkeling van het cranium doch beïnvloedt het gehele lichaam van het kind. In deze module gaan we in op de orthodontie en belichten we dit vanuit osteopatisch perspectief. Daarnaast staan viscerale technieken en de centrale pees bij kinderen op het programma.
Docent: Frank Vermeule DO

 • Het centrale zenuwstelsel, het endocrien systeem en immunologie
  5-6 februari 2021

Hoe is de opbouw, de ontwikkeling en het normaal functioneren van het centrale zenuwstelsel? Welke specifieke problemen kun je tegenkomen bij het kind? Wat doe je bij epilepsie? Hersenbeschadigingen? Hydrocephalus? En hoe kun je ontwikkelingsstoornissen herkennen?
Welke endocrien problemen kennen we bij kinderen en hoe diagnosticeren en behandelen we dit?
Hoe is het immuunsysteem opgebouwd en hoe benaderen we dit bij kinderen?
De tweede dag staat in het teken van het stress systeem en de rol van het autonome zenuwstelsel hierin. Hoe onderzoeken we dit en hoe behandelen we dit?
Docent: René Zweedijk DO

 • Viscerale osteopathie en kinderorthopedie 
  19-20 maart 2021

Dag 1: De eerste dag gaan we in op viscerale problemen bij kinderen. Welke problemen van het spijsvertering systeem zien we, wat is de rol van voeding, wat is de osteopatische benadering? Verder staan op programma; obstipatie, incontinentie, enuresis nocturna. Digestief en urogenitaal met Anja Caers DO

Dag 2: kinderorthopedie met Christophe Tylleman

 

-De sensomotorische ontwikkeling van een kind in osteopatisch onderzoek en behandeling

23-24 april 2021

Epilepsie, autisme, ADHD en de dubbele triade
Persisterende reflexen en de rol hiervan bij leer- en gedragsproblemen. Hoe test men deze reflexen, hoe behandelt men ze als osteopaat.
Docenten: René Zweedijk DO en Laurie Kolfoort DO

 -Leer- en ontwikkelingsproblemen
 

21-22 mei 2021

Van uit de klassieke ontwikkelingspsychologie belichten we klachten als autisme, ADHD, dyslexie, dyscalculie zijn thema’s die uitgebreid aan de orde komen.
In de lessen orthopedie gaan we in op veel voorkomende orthopedische problemen bij kinderen en hoe men dit osteopatisch benadert.
Docent: Inez de meester en Christophe Tylleman DO

 -Synthese en praktijk met patiënten

18-19 juni 2021

Praktische module met patiënten.

Stage

Tot de opleiding behoren ook stagedagen. In totaal dient u een viertal stage dagen te lopen. Dit kan in de clinic in Rijen, op locatie zoals op een school voor leer en gedragsproblemen, the osteopathic center for Children in London of een adres naar keuze.

Diploma 
Voor diegenen die het diploma osteopathie bij kinderen willen behalen is er de mogelijkheid om een examen te doen. Er is een overgangsexamen van het eerste naar het tweede jaar ( theorie en praktijk) en het tweede jaar wordt afgesloten met een tweetal casestudy’s en een praktijk examen waar een zelf meegebracht patiëntje wordt onderzocht en behandeld. Er is ook nog steeds de mogelijkheid om het certificaat te behalen en dus niet aan de examens deel te nemen.

Naast accreditatie bij het NRO & GNRPO ook geaccrediteerd bij het NOF.

Course location