Plexus brachialis en cervicale klachten met Ad Warmerdam DO

Aeroparc Gilze-Rijen
Koffie / thee, lunch & syllabus
Nederlands
Ad Warmerdam DO

€ 695,00

Totaal

Cursus

16 mrt t/m 18 mrt
09:00 - 17:00

Zelfstudie

Geen zelfstudie noodzakelijk


Accreditatie

Accreditatie NRO
21 uur / 21 punten
#486904
Accreditatie NOF
21 uur / 21 punten
#2023
Accreditatie GNRPO-BCO
21 uur / 21 punten
#486888

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Beschrijving

In deze driedaagse cursus richten we ons op de evaluatie en behandeling van mensen met zenuwaandoeningen van de plexus brachialis. We willen precies weten waar een disfunctie zich bevindt en we willen in één behandeling resultaat zien. De cursus richt zich niet alleen op neurologische klachten zoals cervicale radiculopathieën, pseudoradiculopathieën, thoracic outlet syndroom, carpaal tunnel syndroom, etc., maar ook op klachten met een licht neurologische component, zoals De Quervain syndroom en epicondylitis. Kortom, het doel van deze praktijkgerichte cursus is om op een deskundige en succesvolle manier te werken met zenuwdisfuncties van de cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit.

 

De cursus geeft praktische antwoorden op vragen zoals:

-Hoe maak je onderscheid tussen een radiculopathie en een pseudoradiculopathie? En indien beide aanwezig zijn, hoe kies je welke eerst te behandelen? Eén van de disfuncties zal overheersen en die zal eerst behandeld moeten worden. Door de juiste test uit te voeren weet je welke overheerst.

-Wordt een radiculopathie veroorzaakt door compressie van de zenuw of door compressie van de bloedvaten rond de zenuw? In dit laatste geval hebben we te maken met ischemie van een deel van de zenuw. We kunnen testen of ischemie de functie stoort.

-We weten wat een pseudoradiculopathie is, maar wat is een pseudoneuropathie?

-Indien meerdere neurologische segmenten aangedaan zijn, met welk segment begin je de behandeling?

-Wat is de exacte locatie van een zenuwdisfunctie? Het komt voor dat een cliënt met de diagnose ‘hernia’ meerdere irritatieplaatsen van de zenuw heeft. Met een behandeling van alleen de weefsels rondom het foramen krijgen we dan niet het resultaat dat we willen bereiken. Ook de andere irritatieplaatsen moeten aangepakt worden.

-Hoe kunnen zenuwdisfuncties bijdragen aan orthopedische klachten of deze zelfs veroorzaken?

Cursuslocatie