Plexus brachialis en cervicale klachten met Ad Warmerdam DO

Aeroparc Gilze-Rijen
Coffee / tea, lunch & syllabus
Dutch
Ad Warmerdam DO

€ 695.00

Total

Course

16 Mar until 18 Mar
09:00 - 17:00

Self-study

Self-study not necessary


Accreditation

Accreditation NRO
21 hours / 21 points
#486904
Accreditation NOF
21 hours / 21 points
#2023
Accreditation GNRPO-BCO
21 hours / 21 points
#486888

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille

Problems registering for a course? Send us an email via info@pro-osteo.com

Description

In deze driedaagse cursus richten we ons op de evaluatie en behandeling van mensen met zenuwaandoeningen van de plexus brachialis. We willen precies weten waar een disfunctie zich bevindt en we willen in één behandeling resultaat zien. De cursus richt zich niet alleen op neurologische klachten zoals cervicale radiculopathieën, pseudoradiculopathieën, thoracic outlet syndroom, carpaal tunnel syndroom, etc., maar ook op klachten met een licht neurologische component, zoals De Quervain syndroom en epicondylitis. Kortom, het doel van deze praktijkgerichte cursus is om op een deskundige en succesvolle manier te werken met zenuwdisfuncties van de cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit.

 

De cursus geeft praktische antwoorden op vragen zoals:

-Hoe maak je onderscheid tussen een radiculopathie en een pseudoradiculopathie? En indien beide aanwezig zijn, hoe kies je welke eerst te behandelen? Eén van de disfuncties zal overheersen en die zal eerst behandeld moeten worden. Door de juiste test uit te voeren weet je welke overheerst.

-Wordt een radiculopathie veroorzaakt door compressie van de zenuw of door compressie van de bloedvaten rond de zenuw? In dit laatste geval hebben we te maken met ischemie van een deel van de zenuw. We kunnen testen of ischemie de functie stoort.

-We weten wat een pseudoradiculopathie is, maar wat is een pseudoneuropathie?

-Indien meerdere neurologische segmenten aangedaan zijn, met welk segment begin je de behandeling?

-Wat is de exacte locatie van een zenuwdisfunctie? Het komt voor dat een cliënt met de diagnose ‘hernia’ meerdere irritatieplaatsen van de zenuw heeft. Met een behandeling van alleen de weefsels rondom het foramen krijgen we dan niet het resultaat dat we willen bereiken. Ook de andere irritatieplaatsen moeten aangepakt worden.

-Hoe kunnen zenuwdisfuncties bijdragen aan orthopedische klachten of deze zelfs veroorzaken?

Course location