KMO portefeuille niet langer beschikbaar voor bijscholingen osteopathie

Geplaatst op 29 september 2023
KMO portefeuille niet langer beschikbaar voor bijscholingen osteopathie

Helaas is het per heden helaas niet meer mogelijk om KMO aanvragen in te dienen voor aanvragen voor bij- en nascholingen binnen de osteopathie. Onderstaande een nadere toelichting vanuit de Vlaamse overheid betreffende deze maatregel.

“Osteopaten bevinden zich, samen met homeopathen, acupuncturisten en chiropractors, in een juridisch grijze zone. Hoewel deze handelingen zelf zijn erkend bij de wet van 1999 (de Wet Colla), werd hieraan nog niet de nodige uitvoering gegeven door de Minister.

Tot op heden werden de opleidingen met betrekking tot ondermeer osteopaten goedgekeurd op basis van het criterium zorgSTEM. Door een herziene invulling van dit begrip is dat echter niet langer het geval.

Het criterium ‘wettelijk verplichte dienst’, te begrijpen als verplichte permanente vorming, brengt tevens geen soelaas gezien de beroepstitel van, onder meer, osteopaten niet is uitgewerkt. Er geldt m.a.w. geen wettelijk verplichte permanente vorming enkel een aanbeveling.

Bijgevolg komen deze diensten niet langer in aanmerking voor steun onder de kmo-portefeuille.”

Meer berichten

Master of Science in Osteopathy

Geplaatst op 6 november 2017

Bent u er ook van overtuigd dat verdieping leidt tot een hoger niveau van uw werk? TAKE YOUR OSTEOPATHY TO THE NEXT LEVEL door middel van een Master studie aan de Danube Universiteit Wenen. U studeert aan deze universiteit doch de lessen worden gegeven in Nederland en België ! Deze opleiding Master of Science Osteopathy, […]

Lees meer