Masterclass Womens Health | 23 mei 2024

Geplaatst op 5 maart 2024
Masterclass Womens Health | 23 mei 2024

Op donderdagmiddag 23 mei organiseren we een ware masterclass met vooraanstaande experts op het gebied van vrouwengezondheid: Prof. Dr. Angela Maas, Dr. Barbara Havenithop en Francine van Broekhoven. Mis deze kans niet om te leren van deze visionaire experts op het gebied van vrouwengezondheid!

13:30 – 15:00 Dr. Angela Maas: 👉 over Ischemische hartziekten bij vrouwen; focus op vaatspasme

Prof. dr. Angela Maas is één van de eerste cardiologen die zich specialiseerde in het vrouwenhart. In 2003 begon zij met een cardiologisch spreekuur voor vrouwen. Ze was hiermee de eerste in Nederland. Sinds 2012 is zij hoogleraar Cardiologie voor vrouwen aan het Radboudumc. Daarnaast richtte zij HartvoorVrouwen op, om meer onderzoek op het gebied van het vrouwenhart te financieren.

Cardiovasculaire gebeurtenissen ontstaan gemiddeld 7-10 jaar later bij vrouwen dan bij mannen omdat zij relatief ‘beschermd’ zijn door hun oestrogene hormonen in de vruchtbare levensfase.  Vrouwen maken echter een inhaalslag op middelbare leeftijd. In de jaren na de menopauze wordt het cardiovasculaire risicoprofiel ongunstiger met een stijging van de bloeddruk en de cholesterolwaarden. Het patroon van aderverkalking laat belangrijke verschillen zien tussen mannen en vrouwen, waarbij vrouwen minder vaak en pas op oudere leeftijd vernauwingen hebben. Op middelbare leeftijd domineren klachten die horen bij vaatspasme. Dit wordt minder snel herkend, is lastiger vast te stellen en wordt vaak niet behandeld. Het gevolg is dat veel vrouwen terugkerende hartklachten hebben die een grote impact hebben op hun leven. Ze vallen uit op het werk en kunnen zelfs in een isolement terecht komen. In deze lezing wordt u bijgepraat over de nieuwste inzichten over man/vrouw verschillen in ischemische hartziekten.

15:30 – 16:00 Dr. Barbara Havenith: 👉 over hoe je op een gezonde manier door de overgang komt

Orthomoleculair arts én Vrouwenarts (gynaecoloog) in haar onafhankelijke gynaecologiepraktijk ‘Vrouwenpoli Boxmeer’. Zij is regulier gynaecoloog maar combineert de reguliere aanpak met leefstijl- en voedingsadvies en met complementaire methoden, waar dat door vrouwen gewenst wordt en mogelijk is.

17:00 – 17:30 Francine van Broekhoven: 👉 over borstgezondheid en thermografie

Francine van Broekhoven is naast gecertificeerd medische thermograaf ook gecertificeerd trainer medische thermografie binnen Europa. Medische thermografie wordt veel gebruikt bij preventieve borstonderzoeken, maar het kan breder ingezet worden; denk daarbij aan ontstekingen in de kaak, onderzoek van wervels, patronen aan de buik en het gehele bewegingsapparaat. Een thermogram past als fysiologisch onderzoek uitstekend en aanvullend in de nieuwe leefstijlgeneeskunde. Deze geneeskunde gaat ervan uit dat we veel kunnen doen in onze leefstijl om preventief gezond te blijven. Zicht krijgen op afwijkende fysiologie met een rapport wat aanwijzingen geeft is daarbij essentieel.

meer info en inschrijven via de cursuspagina:

https://pro-osteo.com/courses/masterclass-womens-health-ladies-day/

Meer berichten

Masterclass Womens Health | 23 mei 2024
Geplaatst op 5 maart 2024

Masterclass Womens Health | 23 mei 2024

Op donderdagmiddag 23 mei organiseren we een ware masterclass met vooraanstaande experts op het gebied van vrouwengezondheid: Prof. Dr. Angela Maas,
Lees meer